ازدواج دختران نوجوان، به آنها آسیب می زند.

ساخت وبلاگ

پیامدهای ازدواج زودهنگام مانند عوارض مصرف نیکوتین و شکر، در بلندمدت آشکار می شوند:

۱- آسیب جسمانی: برقراری رابطه جنسی با دختر نابالغ یا نوبالغ که هنوز اندام های زنانه او به رشد کامل نرسیدند (که بین یک تا دو سال از اولین قاعدگی طول می کشد) سلامتی جسمانی او را به خطر می اندازد. این دختران غالبا درباره رابطه جنسی، بهداشت باروری و روش های پیشگیری ناآگاهند و معمولا یک سال بعد از ازدواج آنها، حاملگی رخ میدهد که برای سلامتی مادر و نوزاد پیامدهای منفی دارد. براساس مطالعات انجام شده همبستگی قوی بین سن مادر و نرخ مرگ ومیر مادر وجود دارد. ازدواج زود هنگام و بارداری زودرس دربین دختران ۱۰ تا ۱۴ ساله ۵ برابر بیش از زنان در سن ۲۰ تا ۲۴ ساله تلفات جانی هم برای مادر و هم جنین به همراه دارد. سقط جنین و تولد کودکان کم وزن در میان مادران نوجوان بیشتر است. اثرات زایمان در سن پایین و زایمان های مکرر تا پایان عمر باقی می مانند. نوجوانان متاهل بیشتر در معرض بیماریهای مقاربتی قرار دارند.

۲. آسیب روانی: ازدواج اجباری و پایان یافتن ناگهانی دوران کودکی و نوجوانی و ورود به دنیای مسئولیت های بزرگسالی، خانه داری و همسرداری در بلندمدت باعث نارضایتی، اختلالات اضطرابی و افسردگی می شود. ازدواج معمولا منجر به ترک تحصیل و آزادی تعامل با همسالان شده و انزوای اجتماعی نوجوانان متاهل را در پی دارد. نوجوانان متاهل از سلامت روانی پایین تری برخوردارند. نوجوانان متاهل به دلیل نداشتن مهارت فرزندپروری مادرانی شایسته نیستند و فشار نقش مادری بر حس بی کفایتی و مشکلات روانی آنها می افزاید.

۳. زندگی خانوادگی ناپایدار: اگر رابطه زناشویی را مبتنی بر روابط صمیمانه و متعهدانه زوجین بدانیم، رابطه زناشویی نوجوان متاهل با مردی که حدود ده سال بزرگتر از اوست معمولا رابطه مبتنی بر اطاعت و فرمانبری است و به سطح صمیمیت و علاقه دوجانبه نمی رسد. نوجوانان متاهل بیشتر در معرض سوءاستفاده و خشونتهای خانگی هستند. مراحل رشد روانی اجتماعی آنها دچار اختلال شده و  استقلال شخصی و بلوغ فکری آنها دچار تاخیر می شود. بسیاری از نوجوانان متاهل در بزرگسالی به طلاق روی می آورند.

برخی افراد به بهتر شدن وضع زندگی کودکان بعد از ازدواج زودهنگام اشاره می کنند؛ سوال اینجاست که با وجود چنین پیامدهای جسمی و روانی و اجتماعی مترتب بر ازدواج نوجوانان، دقیقا منظور از ازدواج آنها به مثابه روزنه نجات و خوشبختی چیست؟ کدام تحقیقات عدم عوارض بارداری افراد زیر ۱۸ سال را نشان داده است؟ کدام تحقیقات از بهبود شرایط نوجوانان خانواده های نابسامان سخن گفته اند؟ این تحقیقات کجاست؟ حتی در مورد خانواده های نابسامان و معتاد نیز، ازدواج به ندرت راه حل مناسبی است. شوهران از خانواده هایی همسان می آیند، تحصیلات اندک، درآمد پایین، اعتیاد، درگیری در خرید و فروش مواد مخدر و .... بسیاری از این ازدواج ها بعد از دو سه سال، به طلاق می انجامد و زن بعد از مدتی وارد چرخه اعتیاد، خرید و فروش موادمخدر و روسپیگری می شود.

+ نوشته شده در  یکشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۶ساعت 15:41&nbsp توسط فاطمه موسوی  | 

تحلیل طلاق دختران نوجوان متاهل...
ما را در سایت تحلیل طلاق دختران نوجوان متاهل دنبال می کنید

برچسب : نوجوان, نویسنده : fragilesociety بازدید : 89 تاريخ : چهارشنبه 10 آبان 1396 ساعت: 23:26