معرفی کتاب «زنان در روزگارشان؛ تاریخ فمینیسم در غرب»

ساخت وبلاگ

کتاب «زنان در روزگارشان؛ تاریخ فمینیسم در غرب» نوشته «مارلین لِگیت» را «نیلوفر مهدیان» ترجمه کرده و سال ۱۳۸۹ توسط «نشر نی» روانه بازار کتاب شده و تا کنون به چاپ هشتم رسیده است. لگیت دکترای تاریخ و مورخ اروپای مدرن است. او در دانشگاه‌های مختلف آمریکا و کانادا تدریس می کند. با اینکه اروپای مدرن زمینه‌ی اصلی کار او بود اما تاریخ کانادا، تاریخ دین، تاریخ ‌زنان، اروپا در قرون ‌وسطا و همچنین تاریخ آمریکای لاتین هم تدریس کرده است. او به حوزه‌ی زنان بسیار علاقه‌مند است و تاکنون مقاله‌های بسیار زیادی درباره‌ی تاریخ ‌زنان و نظریه‌ی فمینیسم نوشته است.

● لگیت در کتاب « زنان در روزگارشان؛ تاریخ فمینیسم در غرب» در ده فصل و با رویکرد تاریخی، کوشش های زنان برای مقاومت در برابر سلطه مردانه در قرن های متمادی را شرح می دهد. نگاه لگیت به این بحث جدید و روشنگر است. او تلاش کرده فمینیسم را از زوایای مختلف تعریف کند و تغییر و تحرک پذیری آن در طول زمان را به‌خوبی نشان دهد. توجه به سیر تاریخی موضوع این کتاب را در میان کتاب های مشابه برجسته می کند. او از ظهور مسیحیت آغاز می کند و پس از مروری بر فعالیت زنان در قرون وسطی به مجادله زنان در رنسانس می پردازد. سپس با شرح و تفصیل توضیح می دهد انقلاب صنعتی و لیبرالیسم سیاسی زندگی زنان را بهتر نکردند بلکه سوسیالیسم و جنبش های اصلاح اجتماعی، زمینه شکل گیری جنبش زنان را ساختند. نویسنده زمینه های شکل گیری موج اول (جنبش مطالبه رای زنان) و موج دوم فمینیسم و چالش های آن در برابرتبعیض نژادی و اندیشه چپ را بخصوص در آمریکا، انگلستان و فرانسه بیان می کند و نیم نگاهی به سایر کشورهای اروپایی نیز دارد. توجه به مباحث نژادی و طبقاتی در نظریه های فمینیستی یکی دیگر از نکات مثبت کتاب است.

● نویسنده کتاب زنان در روزگارشان، تنها به خطوط اصلی مجادلات نظری میان طیف های مختلف فمینیسم اشاره دارد و کوشش های فردی و دلایل موفقیت یا ناکامی افراد و سازمان های زنان را در زمینه اجتماعی زمانه اشان تصویر می کند. کتاب با وجود طولانی بودن، گستردگی موضوع، تعدد شخصیتها و سازمان های مورداشاره و کثرت منابع مورد استفاده، می کوشد تصویری کلی درباره سیر جنبش زنان در غرب را حفظ کند و به دلیل نثر ساده و روایت خطی از تاریخ در این هدف موفق است. لگیت کتاب را به این شکل به پایان برده است: «درنهایت آنچه عمل‌گرایی را ارزشمند می‌سازد، نه بخت موفقیت بلکه روند مبارزه است. اعتمادبه‌نفسی که تک‌تک زنان در زندگی شخصی خویش به دست می‌آورند و فرهنگ حمایتگری که در اتحاد با سایر زنان یا مردان در مبارزه‌ای مشترک شکل می‌دهند؛ بنابراین بازشناختن تلاش‌های فعالان زن طی قرون و نیز موانع رویاروی آن‌ها که هنوز هم هست، ما را نیز توانمندتر می‌سازد.»

● ترجمه خوب و روان نیلوفر مهدیان و ویراستاری منیژه نجم عراقی بر سهولت خوانش کتاب افزوده است. کتاب زنان در روزگارشان یکی از منابع ارزشمند مطالعات زنان است که به فارسی ترجمه شده و برای علاقمندان به مطالعات زنان و نظریه های فمینیستی شروع خوبی است که آنها را با سیر تاریخی جنبش زنان آشنا می کند و حین خواندن کتاب سوالات گوناگونی درباره جامعه ما نیز در ‌ذهن خواننده شکل می گیرد. طولانی بودن کتاب به معنای نظری بودن مباحث یا سخت بودن خوانش آن نیست. تنها کافی است کتاب را شروع کنید و آرام آرام پیش بروید و بگذارید ایده ها شما را درگیر خود کنند.

تحلیل طلاق دختران نوجوان متاهل...
ما را در سایت تحلیل طلاق دختران نوجوان متاهل دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : fragilesociety بازدید : 76 تاريخ : چهارشنبه 11 فروردين 1400 ساعت: 14:31